A politikus a teendők között említette az egészségügy és oktatás helyzetének rendezését, városüzemeltetési és a közlekedési központ felállítását és működtetését, valamint a rendteremtést a közterületeken. Emellett komoly létszámcsökkentés várható a városházán, és személyi változások lesznek a közszolgáltató cégek vezetésében – tette hozzá Tarlós István. A főpolgármester közölte: átírnák a szervezési és működési szabályzatot, továbbá a közbeszerzési szabályzatot, mivel a személyi felelősséget rögzítenék az eljárás elején.

A főpolgármester nem mond le parlamenti mandátumáról, mivel ott akar lenni a törvényhozásban a Budapestet is érintő ügyeknél, de novembertől nem veszi fel a juttatásokat.

Tarlós István a helyetteseivel való együttműködésről azt mondta: abban akar meghatározó szerepet játszani, hogy mit kell tenni, de engedni szeretne a helyetteseknek abban, hogyan tegyék ezt. Nem akar elvonni levegőt a helyettesektől, engedi dolgozni őket, de főpolgármesterként a szálak elejét és végét akarja kézbe fogni – tette hozzá. Tarlós István közölte, hogy városüzemeltetésért felelős helyettese György István lesz, az oktatásért és a kulturális ügyekért Csomós Miklós, a pénzügyekért Bagdy Gábor, az egészségügyért és a szociális ügyekért pedig Pesti Imre felel majd. A főpolgármester beszélt arról is, hogy az eddiginél kevesebb, nyolc bizottság működik majd, ezeknek a korábbi kilenc-tizenegy helyett hét tagjuk lesz, a bizottságok felét pedig ellenzéki elnök vezeti majd.

További részletek az inforadio.hu-n.