„A UPC a nézői igényeket figyelmen kívül hagyva bizonyos körzetekben kivette analógkábeltévé-csomagjából az Echo Tv-t március 16-tól” – volt olvasható a csatorna egyik szalaghírében.

„A UPC igyekszik élen járni a digitalizálásban, hogy megfelelhessen a megváltozott fogyasztói igényeknek. Ez a fokozatos átállás a törvényben szabályozott földfelszíni (antennás) műsorsugárzás digitalizálásától függetlenül zajlik már évek óta” – közölte a Magyar Hírlappal a UPC, hozzátéve, hogy a digitális bővítés műszakilag csak az analóg csatornahelyek felhasználásával biztosítható.

A társaság az Echót „rétegigényt kielégítő csatornának” nevezi, de azt állítja, így is a lehető leghosszabb ideig tartotta az alapkínálatban, míg „más kábelszolgáltatóknál eleve csak a teljes kínálatú, drágább előfizetési csomagokban volt elérhető”.

Az Echo Tv vezetése azt javasolja, hogy akiknél analóg elérhetőség van, keressék a körzetükben elérhető egyéb szolgáltatókat, és fejezzék ki tiltakozásukat a UPC helyi ügyfélszolgálatán.

Ide kattintva megtekintheti Szentesi Zöldi László álláspontját.