Arcát, nevét vállalva nyilatkozott a Blikknek Szabó Gáborné „Marika”, az a csengeri asszony, aki 2009 óta él az állítólagos 1300 milliárd forintos, hihetetlen örökségéből úgy, hogy a pénzt még senki nem látta.

Fotó: PestiSrácok.hu (a képet eredetileg a Blikk és a Népszava tette közzé)

Hogy hogyan? Az örökség meséjével, ami egyébként gyanúsan egybevág a Dollárpapa című film forgatókönyvével. Mára mintegy 30 olyan emberről tudunk Kelet-Magyarországon, akik az örökség átvételéhez szükséges adminisztratív költségekre igen sok pénzt kölcsönöztek az asszonynak és most futnak utána. A kár 1-1,5 milliárd forintra tehető, s a módszer mindenütt ugyanaz: Szabóné nagyvállalkozók, bankárok, politikusok neveivel teletűzdelt iratokat lobogtatva férkőzött a kölcsönadók bizalmába. Marika a Blikk hasábjain most azt állítja, ártatlanul nevezik csalónak, s továbbra is bizonygatja, hogy az elképesztő örökség létezik, mi pedig már a többedik írásunkban bizonyítjuk be, hogy a hölgy önmagának is ellentmondóan hazudik. Mindez azért érdekes, mert rávilágít Simicska Lajos médiacsoportjának erkölcstelenségére, amely annak ellenére keverte gyanúba Kósa Lajos minisztert, hogy pontosan tudta: semmit sem igazoló, jórészt egyoldalú nyilatkozatokról van szó, amelyek mögött egy szélhámos állításai állnak csupán.

A PestiSrácok egy hete mutatta be a bizonyítékokat, többek között Szabóné Marika apjának halotti anyakönyvi kivonatát, fotókat a sírról, utolsó lakhelyéről, amelyek minden kétséget kizáróan igazolják, hogy az apa nem hagyhatott hátra ennyi pénzt, a mesékben a helyébe lépő “vér szerinti apa” pedig nem is létezik. De lesznek itt még az “örökség” mértékénél elképesztőbb szálak – titkos svájci fegyvergyárról, német nemzetbiztonságról. A sztori rendkívül szórakoztató, csak azoknak nem, akik milliókat buktak, vagy akiknek a nevével visszaélve vette fel az asszony a kölcsönöket. A cikkben a PestiSrácok azt is bemutatja, hogy Szabóné Marika ellen már 2012-ben két büntetőeljárás volt folyamatban, csalás és okirat hamisítás miatt.

A teljes cikket képekkel, dokumentumokkal IDE kattintva olvashatják a PestiSrácok oldalán.

demokrata.hu