Mint ismert, Kiss Ambrus október elsejétől új pozícióban fog hozzájárulni a fővárosi önkormányzat működéséhez. Karácsony Gergely a Telexnek adott interjúban elmondta: ha a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén a pártok nem szavazzák meg Kiss Ambrust főpolgármester-helyettesnek, akkor is pontosan ugyanazokat a feladatokat fogja ellátni, mint eddig, csak a hivatal főigazgatójaként.

Hirdetés

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője új Facebook-videójában egy új szereplőre is rávilágít: 

Magyar Péter maga kottyintotta el, hogy ő javasolta Karácsonynak Gyurcsány emberét

– árulta el a frakcióvezető, majd egy bizonyítékot is felmutatott  

Jó munkát kívánok Kiss Ambrusnak, jómagam javasoltam azt a főpolgármester úrnak a múlt csütörtöki tárgyaláson, amiről mi nem szivárogtattunk ki, mert ez volt a megállapodás. Pont én javasoltam neki

– mondta Magyar Péter.

Korábban írtuk

A szivárványkoalíció teraszán nemcsak ezt osztották le, hogy ki milyen bizottságot és pozíciót visz, hanem azt is, hogy tartsák meg Gyurcsány embereit úgy, hogy arról szavazni kellene. Magyar Péter javasolta Karácsonynak, hogy trükközzék ki a közgyűlést, és Kiss Ambrus inkább Budapest főigazgatója legyen, ha a közgyűlés többségét nem tudják Gyurcsány embere mögé tenni – emelte ki Szentkirályi, hozzátéve:

Magyarul, amikor szembejött a villamos és kiderült, hogy nincs karácsony Gyurcsány nélkül, akkor egyszerűen kitrükközték a közgyűlést és Kiss Ambrust megtették Budapest főigazgatójává.