A Magyar Nemzet és a Mandiner is arról írt, hogy több vezető momentumos politikus jóformán eltűnt a színről nemsokkal a június 9-i választási kudarcaikat követően. Egyikük Hajnal Miklós országgyűlési képviselő, aki a párt kampányfőnöke is volt. A politikus június 13. óta nem tett közzé bejegyzést Facebook-oldalán.

Hirdetés

Június 10-én még egy hosszú elemzést adott ki a választások eredményeiről, amelyben önvizsgálatra szólította fel a Momentum tagságát, illetve a Fidesz–KDNP visszaszorulásáról értekezett.

„A Momentum országos kampányáért vállalni fogom a felelősséget. Ennek most eleget is teszek. Bocsánatot kérek mindenkitől, akinek csalódást okozott az eredményünk. Mai nappal a Momentum elnökségeként azt a döntést hoztuk, hogy lemondunk. Ugyanakkor egy kampányfőnök felelőssége túlmutat ezen: a magam részéről azt tartom helyes döntésnek, hogy a júliusi tisztújításon nem is indulok újra országos elnökségi tisztségért”

– írta a választások után egy nappal a politikus, aki betartotta ígéretét, hiszen azóta sem vállalt fontos tisztséget az ellenzéki pártban.

Korábban írtuk

Hajnal Miklóshoz hasonlóan Orosz Anna is hosszabb „nyári szabadságra ment”. Újbuda országgyűlési képviselője június eleje és augusztus vége között nem osztott meg semmilyen tartalmat a Facebook-oldalán.

Ezt egyébként Elekes Tamás újbudai fideszes önkormányzati képviselő is szóvá tette, mondván Orosz Anna hallgatott az újbudai pedofilbotrány ügyében, de csendben volt a hosszúréti patakkal kapcsolatban és a kerületi testületi ülésekre sem ment el.

A teljes cikket a Mandiner oldalán olvashatják.