Fotó: shutterstock.com, illusztráció
Hirdetés

Fürcht Pál közleményében azt írta: a megalapozott gyanú szerint a 22 éves férfi a X. kerület Harmat utcában december 30-án késő délután becsöngetett a sértetthez, majd bozótvágó késsel bántalmazta.

A nő, akit a mentők kórházba vittek, a szakszerű ellátás ellenére meghalt.

A bíróság február 3-áig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A Fővárosi Törvényszék pénteki tájékoztatása szerint a büntetett előéletű gyanúsított a gyilkosságot – melyről részletes beismerő vallomást tett – egy szintén erőszakos bűncselekmény miatt rá jogerősen kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el.

A bíróság úgy ítélte meg, hogy a közérdek, illetve a bűncselekmény jellege, a gyanúsított személyi és családi körülményei, valamint a bűnismétlés veszélye is a legszigorúbb kényszerintézkedés, a letartóztatás kiszabását indokolja.

Közölték: a gyanúsított védője bűnügyi felügyelet elrendelését kérte védencére bejelentett lakcímén nyomkövetővel, de a bíróság az indítványt megalapozatlannak találta. A védő szerint a férfi csak azért bújt el a bűncselekmény elkövetését követően, mert megijedt, ugyanakkor ő maga jelezte a rendőrségnek tartózkodási helyét, ahol elfogták.

A rendőrség korábbi közleménye szerint a bűncselekmény gyanúsítottját, a szomszédjára támadó 22 éves budapesti K. Dánielt 24 órán belül a XVII. kerületben fogták el.