A programsorozat megnyitóján Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes is tiszteletét tette, beszédében pedig megerősítette: számukra nem lehet kérdés, hogy őrizni kell a közéletnek ezeket a közös értékalapjait, amelyek segíthetnek abban, hogy ilyen politikai környezetben is megóvhassák az LMBTQ-polgárok méltóságát, biztonságérzetüket pedig megerősítsék.

Hirdetés

Kerpel-Fronius kiemelte azt is: büszke arra, hogy tavaly először a Pride nyitófogadására a Városházán kerülhetett sor, valamint reméli, hogy még több ilyen eseménynek adhatnak otthont, főleg, ha lesz pénzük kifűteni a dísztermet.

Jelenleg azonban fűtési problémákkal bizonyosan nem küszködnek, mivel március végén a Városháza díszterme ad otthont a Sokszínű Magyarországért parlamenti munkacsoport által szervezett eseménynek, ahol elsőként a magyar törvényhozás szemszögéből fogják vizsgálni az LMBT-jogokat. Az esemény második felében pedig a parlamenti munkacsoportot alkotó ellenzéki pártok tagjai invitálják pódiumbeszélgetésre a résztvevőket – írja a Magyar Nemzet.

A Baranyi Krisztina vezette ferencvárosi önkormányzat – amely az LMBT történeti hónap egyik rendszeres támogatója – szintén kiveszi a részét a programokból.

Az önkormányzat támogatásával március 9-én nyílik meg a Sokszínű Ferencváros című kiállítás, ahol azokat a IX. kerületi helyszíneket mutatják be, amelyek az LMBT-emberek történetéhez kapcsolódnak. A szervezők emellett egy LMBT történeti sétát is szerveznek a kerületben, amely során egyebek mellett az is kiderül, hogy hol voltak az első szórakozóhelyek Ferencvárosban, vagy éppen milyen híres LMBTQ-személyek kötődnek a kerülethez.

Köztereket is elneveznének Pikó Andrásék LMBTQ-személyekről. Baranyiék lelkesedése ugyanakkor korántsem meglepő, a kerület vezetése már több alkalommal is teret adott a genderlobbinak. A Magyar Nemzet emlékeztet, 2020-ban, a Pride hét apropójából a balliberális polgármester elsők között tűzte ki a szivárványos zászlót a Városháza homlokzatára, majd a Humen Média Én is ember vagyok címmel indított kampányt is felkarolták.

Az önkormányzat engedélyezte, sőt közösségi oldalán népszerűsítette a Ferenc térre, a Lónyay utcába és a Kerekerdő-parkhoz kihelyezett plakátokat, amely a szervezet szerint a homofóbia ellen hívta fel figyelmet.

A Magyar Nemzet cikkét ITT olvashatják.

Korábban írtuk