Fotó: Képernyőfotó
Hirdetés

Közölték: a lopás bűncselekménye miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen folyó nyomozás eredményeként Polt Péter indítványt tett az Európai Parlament elnökénél Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére.

A rendelkezésre álló adatok szerint Magyar Péter június 21-én hajnalban egy budapesti klubban szórakozott, ahol mások mellett a sértett is mobiltelefonjával videóra vette őt. Miután Magyar Péter és egyik társa észrevette, hogy a férfi felvételeket készít, szóváltásba keveredtek vele. A vita során Magyar Péter hirtelen mozdulattal kivette a sértett kezéből a telefont és zsebre tette. A telefont a sértett többszöri kérésére sem adta vissza, letagadta, hogy az nála lenne. Miután a szórakozóhelyet elhagyta, a Duna felé indult, őt többen, köztük a sértett, követte. A képviselő lesétált közvetlenül a vízpartra, és a telefont szándékosan a Dunába ejtette.

Ez a magatartás a lopás bűncselekménye törvényi tényállásának a megvalósítására alkalmas – áll a közleményben.

A 100 ezer forintot meghaladó értékű telefon – rendőri intézkedés után – működőképesen került vissza a sértetthez.

A felmerült bizonyítékok alapján a legfőbb ügyész az Európai Parlament elnökénél Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta. A büntetőeljárás európai parlamenti képviselővel szembeni lefolytatására, s így a tényállás részleteinek további tisztázására a mentelmi jogának felfüggesztését követően nyílik lehetőség – írta a Legfőbb Ügyészség.

Korábban írtuk