Borda Anikó, a párt mártélyi szervezetének elnöke egy interjúban alkalmatlannak nevezte az országgyűlési képviselői posztra a makói állatorvost. Kiss Attila erre reagálva „lotyónak” nevezte a nőt – írja a vasarhely24.com. A Jobbiknál nem ez az első eset, hogy hölgyekről tiszteletlenül beszélnek.
 

Képernyőfotó: YouTube.com


Képernyőfotó: YouTube.com

„Kiss Attilát egyetlen dolog motiválja, ami pénzt belefektetett a pártba – meg is mondta – ki tudja venni. Valamit most már kapjon azért cserébe, amit beletett” – nyilatkozta Borda Anikó, akit korábban Kiss azzal keresett meg: adja át neki az általa vezetett horgászegyesület címlistáját, hogy fel tudja használni az azon lévő neveket, címeket, adatokat a béruniós papírjához, mintha azok az emberek azt aláírták volna.

A képviselő válaszul egy fórumon, a média kérdésére „egy lotyónak” nevezte párttársát. Az esetről egy hangfelvételt is közzétett a vasarhely24.com.

Nem indult vizsgálat a szexuális erőszakkal fenyegetőző jobbikos ellen
Nem ez az első eset, hogy jobbikos politikus tiszteletlenül beszélt a nőkről. A párt alelnöke, Ózd polgármestere, Janiczak Dávid egy hangfelvételen arról beszélt, mennyire undorodik a csúnya nőktől, egy másikon trágárkodva anális közösüléssel fenyegette meg saját női beosztottját, ha nem teszi, amit ő mond.

Janiczákot e kijelentése után többen, még az ellenzék politikusai is a közéletből történő távozásra szólították fel, még petíció is indult az ügyben.

 „Én is csak egy ember vagyok” – Janiczak Dávid közösségi oldalán így magyarázta viselkedését. A PestiSrácoknak pedig arról beszélt, hogy a beszélgetés más hangulatban zajlott, mint amire a hallottak alapján következtetni lehet.

Vona Gábor először védelmébe vette pártja alelnökét, amivel a Jobbik másik alelnöke is egyetértett. Sneider Tamás szerint bárhol megeshet az ózdi polgármester kijelentéseihez hasonló megnyilvánulás.

A Jobbik elnöke később annyit mondott, hogy elítéli Janiczak Dávid megnyilvánulásait.

(hirado.hu)