A vendéglátó és ötletgazda Kassai Lajos világrekorder lovas íjász meghívására ezúttal 14 országból 180 lovas íjász és 60 ló vesz részt a kétnapos rendezvényen.

Pénteken kora délutántól korhű ruhák, középkori hangszereken játszó zenészek, honfoglalás kori ételek, kézművesek várják az érdeklődőket Kaposvár főterén, ahol este hét órakor Szita Károly, a város polgármestere köszönti a világtalálkozó résztvevőit, akik a népvándorlás korát idéző öltözetben 60 lóval vonulnak a térre. A menetet a résztvevő országok zászlajával a Somogy táncegyüttes tagjai kísérik.

Szombaton a Kaposvárhoz közeli – Kaposmérőből megközelíthető – Kassai-völgybe invitálják az érdeklődőket a szervezők, ahol ígéretük szerint 11 órától látványos, őseink harcmodorát bemutató, mintegy kétórás program részesei lehetnek.

A találkozón Kassai Lajos tanítványai vesznek részt a világ minden tájáról. Ő dolgozta ki a lovas íjászat verseny-szabályzatát, a világon egyedülálló ősi harcművészeti sportág nemzetközileg elismert mestere és oktatója.

A turisztikai szempontból is különleges rendezvényre a korábbi találkozók látogatottsága alapján az idén is több ezer érdeklődőt várnak.

(MTI)