Hirdetés

Közölte, a Jobbik azt javasolja a kormánynak, hogy az embereket vonja be a helyzet csillapításába. A Jobbik az önvédelmi jog „felturbózásán” fog dolgozni a következő időszakban – hangoztatta. Elmondta, a rendőröknek is biztosítani kell, hogy munkaidőn túl is meg tudják védeni a lakosságot, emellett szigorú drogellenes szabályokra van szükség.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kijelentette, Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa, és a világban készített rangsorokban is az első 20 helyen szerepel az ország a közbiztonság területén. Ez nem a véletlennek köszönhető, „a közbiztonságunkat nem a lottón nyertük”, hanem következetes rendvédelmi politika van mögötte – mondta.

Az államtitkár szerint a Jobbik ismét az identitását keresi, most a közbiztonság témájába kapaszkodik. Azt is felhozta, hogy a Jobbik egy olyan párt, amely úgy került a magyar nyilvánosságba, hogy a Magyar Gárdát szervezte, amely igyekezett a jogszabályokat kijátszani.

Beszámolt arról is, hogy 2010 óta több rendőr dolgozik, több a rendőrörs, minderre pedig több forrást is fordítottak. A bűncselekmények száma pedig 2010-hez képest közel hatvan százalékkal csökkent – tette hozzá.

Korábban írtuk