Hirdetés
Fotó: parlament.hu (képernyőfotó)

Lukács László György, a Jobbik frakcióvezetője szerint vasárnap „tökéletes politikai vihar” volt Magyarországon, aminek legfőbb kárvallottjai az ellenzéki pártok.

Hangsúlyozta: szomorúan tekintenek az eredményekre, mert önkormányzati kampányban mutatott munkájuk nem hozta meg a gyümölcsét, noha tisztességes, becsületes küzdelemben sok helyen „megsüvegelendő” eredményt értek el a hozzájuk tartozó politikusok. Szavai szerint EP-szereplésük ugyanakkor „tragikus” volt.

Hozzátette: a legrövidebb határidővel tisztújító kongresszust tart a Jobbik, hogy egy tisztességes versenyben rátermett embereket válasszanak, hogy „a párt újjászületését segítsék”.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára úgy reagált: az elmúlt időszak megmutatta, Magyarországon „nem kormányváltó hangulat volt, hanem ellenzékváltó”.

Szerinte sokan végignézték, amikor a Jobbik radikális nemzeti pártból „balra vette az ívet, nem is kicsit”, ám akik először tárt karokkal várták őket, „páros lábbal rúgtak beléjük” abban a pillanatban, amikor nem volt rájuk szükség.

A kormányt nem lehet összevissza rángatni – hangsúlyozta, hozzátéve, „a demokrácia jól vizsgázott, többszörösen is”, a szavazók és a civil szervezetek színeiben indulók száma és a választási bizottságokban dolgozók komoly munkája alapján egyaránt. Hozzátette: ellenzéki oldalon módosítani kell a stíluson, az országhoz való viszonyon, például úgy, hogy nem árulják el a hazát.

Korábban írtuk