Nem csatlakozik Márki-Zay Péter új pártjához Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa Mozgalom egykori alelnöke, aki egyúttal azt is bejelentette, nem indul újra az MMM közelgő tisztújításán.

Hirdetés

Az atv.hu csütörtökön pedig arról adott hírt, hogy a szerkesztőségükhez eljutott most az a levél is, amelyben Lukácsi közölte döntését a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Kossuth Körök tagjaival. A politikus a Mandinernek megerősítette, hogy a levelet valóban ő írta.

Ebben többek között azzal magyarázza döntését, hogy komolyan gondolja azt, amit április 3-a után az ATV Egyenes Beszéd című műsorában is mondott, miszerint most a számvetés ideje van, ez pedig nála még nem ért véget, ezért felelősséggel nem tud komolyan elköteleződni.

Nem tud együtt dolgozni az MMM és a Kossuth Körök jelenlegi vezetőivel sem

Az okok között említi továbbá azt is, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Kossuth Körök jelenlegi vezetésével sem érzi, hogy együtt tudna dolgozni, mertmár a kampány ideje alatt is komoly stratégiai és koncepcionális különbség volt közöttük.

Korábban írtuk

Lukácsi levelében nehezményezte például azt, hogyan viselkedett Tikk László, az MMM elnökségi tagja, valamint Tímár Áron operatív vezető a velük politikai szövetségben lévő pártokkal, valamint a Márki-Zay Péter által felkért központi kampánystábbal szemben is. Ezt az egyre mélyülő ellentétet pedig szerinte csak tovább fokozta Gurzó Ákos is (ő volt Márki-Zay Péter kampányfőnöke az előválasztási kampányban).

Lukácsi Katalin továbbá azt is elhibázottnak tartja, hogy éppen most, ilyen röviddel a súlyos választási vereség után alapít új pártot Márki-Zay Péter. Szerinte a döntés elsietett, és a jelét sem látja annak, hogy az új formáció szervezői érdemi tanulságokat vontak volna le az április 3-i eredményből.

Döntését azzal is magyarázza, hogy bár szerinteMárki-Zay Péter egy „jó és tisztességes ember”, de nem tartja őt jó vezetőnek.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatja el.