A Fidesz szerint a Soros-szervezeteknek átláthatóvá kell tenni működésüket.


Fotó: MTI, archív, illusztráció

A nagyobbik kormánypárt frakciója ezt abból az alkalomból közölte az MTI-vel, hogy kedden életbe lépett a külföldről finanszírozott szervezetek átláthatóságáról szóló törvény, amelyet az Országgyűlés június 13-án fogadott el.
    
A közleményben hangsúlyozzák, hogy a nemzeti konzultációban válaszoló 1,7 millió ember 99 százaléka kiállt a törvény mellett, mert – mint írják – a magyar emberek is szeretnék tudni, melyek azok a külföldről pénzelt szervezetek, amelyek befolyásolni akarják a magyar közéletet és a bevándorláspolitikát. 
    
Arra hívják fel a figyelmet, hogy a törvényre „a külföldről pénzelt, tipikusan a migrációt támogató Soros-szervezetek átláthatósága miatt van szükség”, hozzátéve, Soros György magyar származású amerikai üzletember ugyanis „nyíltan elismeri, hogy migránsokkal akarja betelepíteni Európát, le akarja bontani a kerítést és ehhez az általa finanszírozott ügynökszervezeteket használja fel”. 
    
A Fidesz megítélése szerint a jogszabályt „kezdettől egy hazug, dezinformációs kampány” kíséri, miközben a törvény az egyesülési jogot, illetve a civil szervezetek működését semmilyen módon nem veszélyezteti. Egyetlen kötelezettséget tartalmaz: átláthatóvá kell tenni a szervezetek pénzügyi működését és be kell vallaniuk, ha külföldi támogatást kapnak – emelik ki. 
    
A közlemény szerint „a Soros-szervezetek nyíltan a magyar emberek akarata ellen mennek, amikor azt mondják, hogy nem fogják betartani a törvényt”.

MTI