A Magyarország–Ausztria mérkőzéssel kezdődik szombaton a hazánkban rendezendő U19-es labdarúgó Európa-bajnokság. Az UEFA évente rendezi meg a korosztályos (U17, U19) Eb-ket, Magyarország legutóbb 1990-ben adott otthont ifjúsági Európa-bajnokságnak.

Az Európa-bajnokságon nyolc csapat vesz részt két négyes csoportban, s a torna első hat helyezettje kvalifikálja magát az U20-as világbajnokságra. A magyar válogatott két helyszínen játssza csoportmérkőzéseit, július 19-én 18.30-tól a budapesti Szusza Ferenc Stadionban kezdi meg szereplését az osztrákok ellen, három nappal később, július 22-én 20.30-kor a felcsúti Pancho Arénában mérkőzik meg a portugálokkal, majd július 25-én 18.00 órakor visszatér a Szusza-stadionba, ahol az izraeliek ellen zárja a csoportkört.

A csoportok első két helyezettje jut az elődöntőbe, a fináléba jutásért rendezett összecsapásoknak a Pancho Aréna és a Szusza Ferenc Stadion ad otthont.

A torna mérkőzéseit az Eurosport két csatornája élőben közvetíti, a magyar válogatott meccseit a köztévé – Duna TV – is élőben tűzi műsorára.

Az U19-es Európa-bajnokság mérkőzéseire egységesen 500 forintba kerülnek a jegyek. A jegyeket interneten lehet megvásárolni a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, valamint személyesen országszerte a Ticket Express irodáiban.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Székely György (1860 München)

Hrabina Alex (Nyíregyháza)

Védők:

Talabér Attila (MTK)

Asztalos Dávid (MTK)

Bobál Dávid (Honvéd)

Lenzsér Bence (Győri ETO FC)

Tamás Krisztián (AC Milan)

Forgács Dávid (Atalanta)

Középpályások:

Nagy Dominik (FTC)

Németh Márió (Szombathelyi Haladás)

Mervó Bence (Győri ETO FC)

Kalmár Zsolt (Győri ETO FC)

Medgyes Zoltán (Szombathelyi Haladás)

Támadók:

Zsótér Donát (Videoton FC)

Farkas Zoltán (Győri ETO FC)

Bobál Gergely (Honvéd)

Balogh Norbert (DVSC)

Varga Szabolcs (Heerenveen)

demokrata.hu