Nyitrai Zsolt, a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója szombati budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a Fidesz-KDNP célja, hogy elsőként állítson hivatalosan listát, és hogy a lehető legtöbb támogató aláírást gyűjtse össze a választóktól a következő két-három hétben. Az áprilisi országgyűlési választás egyik újdonsága ugyanis, hogy már nem ajánlószelvényeket kell gyűjteniük a választáson jelöltként indulni szándékozóknak, hanem ajánlóíveken kell az induláshoz szükséges 500 érvényes támogató aláírást megszerezniük.

A kormánypártok Magyar Csapat elnevezésű kampánycsapatának önkéntesei és a Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltek hétfőtől megkezdik e támogató aláírások gyűjtését személyesen, standoknál és a pártszövetség irodáiban, közölte Nyitrai Zsolt. Megjegyezte, az elmúlt napokban arra törekedtek, hogy szórólapokat, tájékoztatókat juttassanak el minden választóhoz jelöltjeik megismertetése érdekében.

Emlékeztetett arra is, hogy az elmúlt hetekben több mint száz helyszínen tartottak rezsifórumot. Az ezeken a rendezvényeken, valamint telefonon és interneten jelentkező 107 ezer önkéntesükről szólva úgy fogalmazott: ennyien mondták azt, hogy tenni akarnak a rezsicsökkentés megvédéséért. Kiemelte egyúttal, hogy ennyi ember még soha nem segítette a Fidesz választási kampányát, sőt soha magyarországi párt mellett nem állt még ennyi önkéntes egy parlamenti választás előtt.

(mti)