Negyedik helyezést nyert el a világ legnagyobb tehetségkutató versenyén Molnár Áron, a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatója a beágyazott rendszerek kategóriában.A magyar fiatal Új típusú ferrofluidos dőlésérzékelő szenzor című pályaművével nevezett az egyesült államokbeli Pittsburghben rendezett Nemzetközi Tudományos és Innovációs Versenyre, melyen 75 országból több mint 1800 huszonegy év alatti fiatal indult.

Molnár Áron első díjat nyert a 2016-2017. évi 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen, ezért a Magyar Innovációs Szövetség biztosította részvételét az Európai Unió Fiatal Tudósok Versenyén, melyből a műegyetemi hallgató továbbjutott a két lépcsős világdöntőre. Ezen először az angol nyelvű nevezési anyagokat bírálta el a nemzetközi zsűri, majd egy kiállítással összekötött végső döntő során személyes interjúk alapján alakult ki a végső sorrend.

Molnár Áron 500 dolláros pénzjutalommal honorált pályamunkája egy ferrofluidummal működő dőlésérzékelő szenzor kifejlesztése és tesztelése volt, mely pontosságban felülmúlja a jelenleg a piacon található hasonló eszközökét, így segítheti a pontos szögmérésben a kutatók, mérnökök munkáját.

A Nemzetközi Tudományos és Innovációs Versenyen a magyar küldöttséget dr. Jakab László, a hazai Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny zsűrielnöke, a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának dékánja vezette, a nemzetközi megmérettetéseken szereplő ifjú magyar tudósok utazásának költségét pedig a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) finanszírozta.