A Budapest Airport összesen nem kevesebb, mint 56 millió forint (kb. 200.000 euró) összeget áldoz azért, hogy Magyarország nemzetközi légikikötője méltó módon fogadja az Európai Unió vezetőit és szakértőit a 2011. január 1-jétől kezdődő fél évben.

„BUD Welcomes the EU Presidency” azaz a Budapest Airport üdvözli a soros EU-elnökséget. Ezt hirdeti mostantól fél éven át az a gigantikus (kb. 20×15 méteres) poszter, amelyet a Budapest Airport szereltetett fel a Ferihegyi repülőtér irányítótornyán. Ily módon az EU-s vezetők és diplomaták, a népes szakértői küldöttségek már a ferihegyi betonra érés pillanatában bekapcsolódhatnak a magyar EU-elnökség atmoszférájába és munkájába. A különlegesen időjárás- és viharálló (erre a repülés biztonsága miatt volt szükség) poszter elkészítése és rögzítése nagyjából 4,5 millió forintba került, míg a repülőtér 2 A termináljának homlokzatán elhelyezett üdvözlő felirat ennek az összegnek nagyjából a fele.

Nemcsak az üdvözlő feliratok, hanem egy sor komoly repülőtéri beruházás is kellett ahhoz, hogy a Budapest Airport méltóképpen fogadhassa a sajtóban csak „EU-turistáknak” nevezett, jelenleg 40.000 fősre becsült utasok tömkelegét, akik közt állam- és kormányfők éppúgy megtalálhatók, mint a különféle tanácskozásokat előkészítő szakértők, titkárnők és tolmácsok hada. A beruházások közé tartozik, hogy a Budapest Airport külön, belső szerviz utat épített a repülőtéren a Magyar Posta frissen átadott nagy csarnokához, amelyen keresztül úgy érkeztetik a magas szintű kormánydelegációkat, hogy közben a lehető legkevésbé zavarják a repülőtér és a magyar főváros egyéb forgalmát. A Magyar Posta épülete fél évig ideiglenes kormányváróként üzemel a repülőtéren. Az itt beépített számítástechnikai és biztonsági felszereléseket később a Budapest Airport – a takarékosság jegyében – fel tudja használni más, jövőbeni beruházásainál.

A Budapest Airport – a jelenlegi becslések szerint – nagyjából 56 millió forintot (kb. 200.000 eurót) költ az EU-elnökséggel összefüggő beruházásokra, amelyek között szerepel egyes VIP-várók átépítése az EU-s vendégek számára, egy sor kényelmi- és biztonsági beruházás. A teljes összegből nagyjából 12,6 millió forintnyi összeget később a repülőtér egyéb célokra tud hasznosítani.

Véletlen egybeesés, de jelképes erejű, hogy 2011 márciusában adják át Ferihegyen ünnepélyesen az új 2-es terminál épületet, a SkyCourt-ot (Égi Udvart), amelyhez részben EU-s támogatást is igénybe vett a Budapest Airport. Az összesen 24.000 négyzetméteres hatalmas csarnok minőségi ugrást jelent a magyar főváros légi utasainak kiszolgálásában.