A tavalyi olaszliszkai lincselés, a magyar-cigány etnikai feszültség egyik legtragikusabb példája, rámutatott arra, hogy a magyarországi romapolitika az utóbbi 17 év egyik megoldatlan problémája maradt. A kisebbségi vezetők alkalmatlanságát és a kormányzati politika teljes csődjét bizonyítja, hogy az ország különböző pontjain cigány bűnöző csoportok terrorizálják a törvénytisztelő állampolgárokat, a cigányok által sűrűn lakott térségekben kirobbanó sorozatos tömegverekedések a helyi, „békés többséget” félelemben tartják. A jelenség tabu témának számít a hazai közéletben: a magyar kormány ez ügyben tehetetlen, a rendőrség keze meg van kötve, a hazai médiumok cinkosan hallgatnak. Nem akarunk még egy Olaszliszkát! Nem akarunk rettegésben élni! – áll a Jobbik közleményében.

A Magyar Gárda december 9-én (vasárnap) a Pest megyei Tatárszentgyörgyre várja szimpatizánsait a „Magyar Gárda a vidék közbiztonságáért” rendezvényére. Az esemény keretein belül a gárdisták átvonulnak a tatárszentgyörgyi utcasorokon, majd a Hunyadi téren a rendezvény meghívott előadói tartják meg beszédüket.

Az eseményen felszólalnak:

Dósa István, a Magyar Gárda főkapitánya Szegedi Csanád, a Magyar Gárda Egyesület alapító tagja Bíber József Tibor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke

Helyszín: Tatárszentgyörgy, Hunyadi tér Időpont: 2007. december 9. (vasárnap) 14 óra