Július másodikáig meghosszabbította a bíróság annak az egykori óvodai alkalmazottnak a letartóztatását, aki ellen a XI. kerületi rendőrkapitányság szexuális kényszerítés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást – tájékoztatta a napilapot a Fővárosi Törvényszék.

Hirdetés

Hozzátették: a fogvatartás helyszínéül továbbra is az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet (IMEI) van kijelölve. Persze, utóbbi még nem jelenti azt, hogy a férfi végül nem lesz büntethető.

Még márciusban derült ki, hogy a rá bízott óvodásokhoz közeledett egy pedagógiai asszisztens Újbudán.

A Magyar Nemzet akkoriban megírta azt is, hogy a szülőknek jó ideje gyanús volt a baloldali irányítású önkormányzat egyik óvodájában dolgozó Gy. Péter. Egy kisfiú szülei jelezték a problémát az óvónőknek, majd ők az intézményvezetőnek, de

Korábban írtuk

mivel a gyanúsított nevelőanyja a László Imre vezette DK-s önkormányzatnál dolgozik, állítólag nem mertek fellépni ellene.

Gy. Pétert jelenleg egy óvodás sérelmére elkövetett szexuális kényszerítéssel gyanúsítják.

A Magyar Nemzet értesülései szerint a pedagógiai asszisztens az óvoda területén lévő mosdóban fajtalankodhatott a kisgyermekkel. Egy korábbi bírósági végzésben ugyanakkor az is szerepel, hogy a gyanúsított a felügyelete alatt álló, több óvodás sérelmére is szexuális erőszakot követhetett el.

(forrás)