Magyar Péter politikai aktivizálódása óta a legfontosabb esemény akkor következett be, amikor a HVG – miután Magyar elkezdte előre keretezni botrányos ügyét – összefoglalt egy birtokában lévő rendőrségi jegyzőkönyvet – írja a Magyar Nemzet.

Hirdetés

A dokumentum egy 2020 utolsó napjaiban kicsúcsosodott házastársi vitát mutat be, amelynél kulcsmomentum, hogy jelen volt egy rendőr is. Egy olyan hatósági személy, aki hivatali esküt tett, és rendőri minőségében jelentés formájában meg is örökítette a történteket.

A Magyar Nemzet – mivel nem volt birtokában a jelentésnek –, a HVG cikkéből idéz. Magyar Péter szavait 2024. március 18-i Facebook-bejegyzéséből idézik, amelyben a HVG cikkére reagált.

Korábban írtuk

A Magyar Nemzet korábban bemutatta azt, hogy Varga Judit a jelentés szerint fél a férjétől, és azt is, hogy a rendőr és ő is arra kérte lakásuk pinceszintjén, hogy „engedje el”. A házukban történt vitát követően a felek autóba ültek, és egy másik helyszínen folytatódott a veszekedés.

„A gyerekek a vita alatt egy másik helyszínen voltak, oda Varga a rendőrautóval ment, Magyar pedig a saját kocsijával, és előbb ért oda, állítólag a rendőrautót megelőzve. Magyart nem engedték be abba a lakásba, a Varga védelmét ellátó rendőr csak a minisztert engedte be. Másfél-két órával később hagyta el Magyar a helyszínt, Varga pedig két gyerekével rendőrautóval ment Miskolcra. (…) A jelentés nem ír tettlegességről, tudomásunk szerint az ügyben nem is indult eljárás. Még úgy sem, hogy a rendőr szerint Magyar a gépjárművel való közlekedés során veszélyeztette a környezete életét, testi épségét, a rendőri felszólításnak vonakodva vagy egyáltalán nem tett eleget, agresszív, megfélemlítő, fenyegetőző magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat, megbotránkoztatást keltsen”

– idézi a HVG-t a Magyar Nemzet.

Magyar Péter ennek kapcsán a következőket írta:

„Miután külön gépkocsival odaértünk a sógoromékhoz, a testőrök a testükkel akadályoztak meg abban, hogy a saját gyerekeimhez odamenjek. Ekkor jeleztem nekik, hogy ha ezzel a tevékenységükkel nem hagynak fel, akkor a sajtóhoz fordulok. Azóta már bánom, hogy ezt nem tettem meg.”

Magyar Péter nem cáfolta útközbeni veszélyes manővereit, valamint arra sem adott magyarázatot, hogy miként tudta megelőzni a városi közlekedésben a vélhetően jócskán előtte elindult rendőrautót. Szintén nem cáfolta a botrányos viselkedésével kapcsolatos megjegyzéseket.

A teljes beszámolót a Magyar Nemzet oldalán olvashatják.