Hirdetés

Magyar Péter az RTL-nek egyébként azt állította, nem Bojár Gábor volt a legnagyobb támogatójuk az üzletemberek közül, de továbbra sem hozta nyilvánosságra, kik a Tisza komolyabb támogatói, illetve mennyi pénzt adtak a párt kampányára.

Csütörtök reggel a 444.hu közölt egy terjedelmes cikket  arról a két emberről, akik szerintük kulcsfigurái voltak Magyar Péter kampányának és pártépítésének, nevezetesen Seprenyi Anitáról és Farkas Dezsőről. A Soros György által támogatott orgánum egy régi SZDSZ-es háttérembert, Demszky Gábor egykori főpolgármester tanácsadóját, Mesterházy Ernőt nevezte meg az egyik szereplő, Farkas Dezső „mentorának”.

A 444.hu szerint a 35 éves üzletember a kampányban segített Magyar Péternek, ott volt egy-egy vidéki fórumán, sőt belehallgathatott a politikus négyszemközti beszélgetéseibe is. A liberális portál szerint egyesek úgy tudják, Farkas Dezső szervezőként volt jelen a Tisza alelnökének egyik rendezvényén.

„A munkát egy régi ismerősével, Magyar Péter sajtósával és személyi asszisztensével, Seprenyi Anitával ketten végezték” – írta a 444.

Korábban írtuk

Megkeresték kérdéseikkel az érintetteket is, akik egymástól függetlenül megerősítették, hogy a kampányban sokat segítettek Magyarnak. Seprenyi azt mondta, a Tisza Párt építésében segédkező csapat most formálódik. Farkas újságírói kérdésre mindössze annyit mondott: ő csak a választásokig volt „részese a dolgoknak”, utána kiszállt.

Mesterházy Ernő egyébként 2004-ben lett Demszky Gábor egyik tanácsadója, majd 2006 és 2010 között főtanácsadója, fő bizalmasa. Egy indexes interjú szerint minden fontosabb ügy, kiemelt fejlesztés hozzá tartozott, ideértve a botrányos 4-es metró beruházást is. Demszky tanácsadójaként feladata volt a Gyurcsány-kormánnyal való kapcsolattartás és a BKV-s ügyekben való eljárás kormányzati szinten.

Mesterházy Ernőt 2010 februárjának elején nyomozók hallgatták ki felbujtóként elkövetett hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt, majd őrizetbe vették. 

A rendőrség szerint Mesterházy Ernő rábírta a BKV vezetőit, hogy indokolatlan és szükségtelen szolgáltatások igénybevételére vonatkozó szerződéseket kössenek meg. A BKV-botrány kapcsán folytatott nyomozás elérte a Demszky Gábor vezette Városháza első vonalát, amely elsöpörte például Hagyó Miklós korábbi főpolgármester-helyettest és a közlekedési cég vezetőinek jelentős részét. 2012-ben indult büntetőper Mesterházy ellen, ám végül 2016-ban felmentették a vádak alól.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.