Hirdetés

A magyar közéletben eddig, marginális esetektől eltekintve, nem volt jellemző a verbális vagy fizikai erőszak alkalmazása, de az utóbbi hetekben egyre inkább elszabadultak az indulatok az ellenzéki oldalon. 

Ennek a veszélyes folyamatnak a forrása Magyar Péter és szimpatizánstábora,

akik már nyíltan fenyegetik a politikai ellenfeleket vagy éppen újságírókat.

A szlovák miniszterelnök elleni gyilkossági kísérlet után a közösségi médiát elárasztották azok a kommentelők, akik a Robert Fico elleni merénylet kapcsán kívánatosnak nevezték, hogy hasonló módon bánjanak el a magyar kormányfővel is.

A leginkább „vérgőzös” kommentelők Magyar Péter hívei között találhatók,

ami annak fényében nem is meglepő, hogy az ismeretlenség homályából néhány hónapja előbukkant újdonsült politikus maga is ismert a volt feleségével, Varga Judit egykori igazságügyi miniszterrel szembeni erőszakos viselkedéséről, illetve rendszeresen fenyegetőzik az utcai fórumain és hergeli a híveit – emlékeztet a cikk.

Korábban írtuk

A napokban Újfehértón tartott kampánygyűlést, ahol

ismét előállt azzal a képtelen és többszörösen megcáfolt teóriával, hogy a titkosszolgálatok blokkolják az internetelérést a rendezvényein.

Néhány perces, erről szóló monológjában fokozatosan belelovalta magát saját összeesküvés-elméletébe, és a végén arra jutott, hogy a „hatalom emberei joggal rettegnek tőlük”.

Majd fenyegetően azt mondta:

„Eddig rettentő békések voltunk, de ígérem, hogyha ezt folytatják, akkor 2024. június 8-án nem leszünk annyira békések Budapesten a Hősök terén, és nem pár százan leszünk, hanem sok százezren, lehet, hogy milliónyian, és ott nem fogják tudni megállítani azt a tömeget.”

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.