Fotó: YouTube
Hirdetés

Gyakorlatilag biztosra vehető, hogy európai parlamenti képviselő lesz öt évre Dávid Dóra, a Tisza Párt listájának második helyezettje. A jogász jóformán ismeretlen a magyar közéletben, és a sajtókérdésekre Magyar jelöltjei egyelőre nem hajlandók válaszolni. Néhány dolgot ugyanakkor lehet tudni Dávid Dóráról, akit a Magyar Nemzet elsőként mutat be Magyar Péter Soros-kötődésű jelöltjei közül.

Ezek közül talán a legfontosabb, hogy régóta külföldön él. 2014-ben az Advocates for International Development nevű szervezetnél volt gyakornok. Nehéz a véletlen művének tekinteni, hogy az említett szervezet egyik partnere jelenleg a Jenner&Block, David Pressman ügyvédi irodája. 2014-ben pedig a Soros-féle Open Society Initiative, valamint a szintén a milliárdos spekuláns által pénzelt Amnesty International volt a partnerük.

Ezt követően Dávid Dóra 2015-ben közel egy éven keresztül annál a Save the Children nevű civil szervezetnél dolgozott, amely 2016 óta több alkalommal is kapott támogatást Soros György Open Society Foundations (OSF) nevű alapítványától.

A jogász 16 éves kora óta külföldön él, jogi végzettségeit is Angliában, illetve Németországban szerezte. Több nagyvállalatnál is dolgozott, jelenleg a Facebook/Meta jogtanácsosa. Mindez szintén rengeteg kérdést vet fel, többek között a legfontosabb közösségi médium kampányban játszott szerepe, annak jövőbeli európai szabályozása, a választásokon induló jelöltek egyenlő feltételek mellett zajló versenye kapcsán. Dávid Dóra ugyanakkor egyelőre nem vállalt olyan nyilvános közszerepléseket, ahol egyáltalán lehetőség lenne kérdezni tőle életútja, Soros-kapcsolatai és a Facebook anyacégénél betöltött szerepe kapcsán.

Korábban írtuk

Miközben továbbra sem tudni, hogy a liberális jogász rendezvényeit ki finanszírozza, Soros György médiumai szinte kivétel nélkül felsorakoztak Magyar Péter mögött. Ugyanakkor ma már az is közismert és bizonyított tény, hogy a dollárbaloldal 2022-es kampányát döntő részben a milliárdos spekuláns állta, bizalmi embereire bízva a kampányszervezést.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Magyar Nemzet oldalán.