Hirdetés

Mint írják, nem a kattintásvadászat miatt vagy egyéb haszonszerzési célból tették közé, hanem azért, mert hosszas mérlegelés után úgy gondolják, hogy a közvéleménynek, különösen Varga Judit már több mint egymillió néző által látott interjúját és Magyar Péter arra adott reakcióját követően, joga van megismerni, hogy a hatóság részéről közvetlenül eljáró, szem és fültanú rendőr mit tapasztalt azon az ominózus decemberi napon, amelyről korábban a HVG-s Dezső András már beszámolt, és amelyről Magyar Péter hol azt állítja, hogy „hamis állítások tömkelegét tartalmazza”, hol azt, hogy „az egész történés egy megrendezett színjáték” volt.

„Közérdek, hogy ismertté váljon, hogy a napokban gyermekvédelmi tüntetést szervező, országosan ismert, vezető politikai szerepre pályázó, választáson indulni kívánó Magyar Péter miként viselkedik családi körben, miközben épp politikai ellenfeleit vádolja azzal, hogy azok családbarátnak, kereszténynek és gyermekbarátnak hazudják magukat. Az anyagot összevetve a HVG által lehozott részletekkel nyilvánvaló, hogy a lap tompítani próbálta a hivatalos jelentést. Ők csak »heves viselkedésről«, »veszekedésről« írtak” – fogalmaz a Mandiner.

Varga Judit kiáltását is lehetett hallani: „Engedj el!”

Eközben a jegyzőkönyvet rögzítő rendőr hangsúlyosan kiemelte, hogy a lakásból folyamatos kiabálást, koppanást, csattanásokat lehetett hallani, ráadásul fokozódó mértékben. A rendőr hivatalosan rögzítette azt is, hogy Varga Judit kiáltását is lehetett hallani: „Engedj el!”

A Mandiner úgy fogalmaz: a teljes jegyzőkönyv ismeretében érthető Magyar Péter pánikreakciója, amikor megpróbálta letiltani a cikket.

Azt például, hogy trágár kifejezésekkel illette gyermekei édesanyját, a rendőri felszólításoknak nem engedelmeskedett, a hatóság munkáját akadályozta, Varga Juditot pedig személyi szabadságában próbálta korlátozni.

Annak ellenére, hogy a felesége többször határozottan követelte: „Engedj el!”

Korábban írtuk

Ahogy az intézkedő rendőr leírta: 

Magyar „végig agresszívan, fenyegető és megfélemlítő módon viselkedett”.

Magyar Péter megfenyegette az intézkedő rendőrt is, aki igyekezett Varga Judit testi épségét és szabad mozgását biztosítani. Azt kiabálta, hogy a feletteseinél fel fogja jelenteni, azt állítva, hogy valamiféle „emberrablás” zajlik, a rendőrök „el akarják rabolni” a gyerekeit.

Fenyegetőzés az RTL-lel, az évszázad válásával

A Mandiner cikke szerint Magyar közölte, az egész kormányt meg fogja buktatni, óriási botrányt fog csinálni. Fenyegetőzött, hogy azonnal felhívja az ismerőseit a médiában, kihívja az RTL Klub stábját és a Facebookon élőben közvetíti az eseményeket. Kijelentette, hogy a „közvetítésben” meg fogja alázni a feleségét és tönkreteszi a politikai karrierjét. Idézet a jegyzőkönyvből:

„Az egész kormányt megbuktatom, ez lesz az évszázad válása, az ország botránya!”

Takarodj! – kiáltotta később az intézkedő rendőrnek, aki közölte vele, hogy szolgálati kötelessége megóvni a miniszter életét, testi épségét és emberi méltóságát.

Varga Judit a jegyzőkönyv szerint kérlelte, hogy engedje el, szabad mozgásában ne korlátozza, miközben mindvégig igyekezett nyugtatni, jobb belátásra bírni. Amikor Varga Judit távozni próbált, ahogy a jegyzőkönyv rögzíti, Magyar Péter „folytatta trágár, gyalázkodó, fenyegető stílusban a kiabálást”, és akadályozni próbálta felesége távozását.

Miután az intézkedő rendőrnek sikerült a „védett személyt” az agresszív fellépéstől megóvva autóba ültetni, Magyar Péter beült egy másik autóba és keresztbe állt a rendőrség kocsija előtt. Az autóból továbbra is folyamatosan „kiabált és fenyegetőzött”, azt állítva, hogy testőrök el akarják rabolni a gyerekeit. Aztán kiugrott a kocsiból és megpróbálta kinyitni a rendőrségi autó ajtaját. Miután a kocsi oldalazva megpróbálta megkerülni Magyar Péter autóját, ő egy „hirtelen manőverrel újra keresztbe állt”. Közben folyamatosan „ordibált és fenyegetőzött”. Végül a kukákat félretéve sikerült elindulnia a rendőrségi járműnek, de Magyar Péter üldözőbe vette, a Kútvölgyi úton egy hirtelen manőverrel elé vágott és nagy sebességgel megelőzte. Ahhoz a lakáshoz mentek, ahonnan Varga Judit el akarta hozni a gyerekeit, hogy biztonságos helyre, a szüleihez vigye őket.

A lakás előtt Magyar Péter ismét folytatta a „trágár kiabálást”, feleségének ismét az ordította, hogy hívni fogja az RTL Klubot, és meg fogja szégyeníteni őt, miközben a rendőröket ismét emberrablással vádolta meg.

Elővette a telefonját, és miközben ismételten a kormány megbuktatásával fenyegetőzött, videófelvételt készített a rendőrről. A rendőr felszólította, hogy hagyja abba, Magyar eközben „menekülni kezdett”, és folytatta a videózást. A rendőr határozott felszólítására végül eltette a telefonját, de továbbra is inzultálta a rendőrt és fenyegetőzött.

A házból eközben kijött Varga Judit sógora, aki szintén próbálta Magyar Pétert lebeszélni az agresszív fellépésről, hiába.

Végül Magyar elhagyta a helyszínt. Varga Judit pedig ezután találkozhatott a gyerekeivel, akiket rendőri biztosítással elvitt a szüleihez Miskolcra.

A Mandiner cikke, benne a teljes rendőrségi jegyzőkönyvvel, itt olvasható.