Dávid Dóra, a Tisza Párt EP-képviselője elismerte a Magyar Nemzet brüsszeli tudósítójának, hogy tényleg Björn Alexander Warren az asszisztense. 

Hirdetés

A Tisza Párt korábban álláshirdetést tett közzé, többek között asszisztenseket kerestek a párt brüsszeli képviselői mellé. Az álláshirdetés alapján több nyelven beszélő, mobilis, kalandvágyó huszonéves magyar fiatalok és a diplomások voltak kiszemelve. A Facebook-jogászból lett EP-képviselő azzal mentegetőzött, hogy nehéz a magyar fiatalokkal elkezdeni a munkát, mivel időbe telik, amíg sikerül kiköltözniük Brüsszelbe, többek között megnehezíti a folyamatot az is, hogy fel kell mondaniuk az előző munkahelyükön.

Ki Björn Alexander Warren? 

A férfi 2010 óta az Európai Unió alkalmazásában áll, Magyarországhoz semmi köze. 

Az önéletrajzából az is kiderül ráadásul, hogy abban az ALDE liberális pártcsaládban dolgozott, amelynek vezetője a korrupciós botrányokba belebukott, magyargyűlölő Guy Verhofstadt volt – mellesleg a magyarok ellen évekig áskálódó Momentum is ebbe a pártcsaládba tartozott.

Korábban írtuk

A férfi a Donald Tusk balodali lengyel miniszterelnök pártjában politizáló Danuta Hübner szakpolitikai tanácsadója is volt, majd tavaly év végéig Radosław Sikorski lengyel képviselő munkáját segítette Brüsszelben, különös tekintettel a kül- és biztonságpolitikára és kifejezetten az Egyesült Államokkal fenntartott kapcsolatokra. Idén szeptemberben Dávid Dóra munkatársaként tért vissza a brüsszeli politikai életbe, derítette ki a Mandiner. 

Ráadásul az előző munkahely sem jelentett problémát a külföldi asszisztensnek, mivel miután Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter lett, az igen tapasztalt Björn Warren onnantól kezdve kilenc hónapig egyáltalán nem dolgozott (önéletrajza szerint). Viszont valamikor az év során (a meglévő végzettségei mellé) beiratkozott egy „digitális kommunikáció és média” szakos egyetemi képzésre. 

Magyar Péter külföldi támogatói szorosra fogták a pórázt, magyar munkatársak helyett külföldi asszisztenst kapott maga mellé még Gerzsenyi Gabriella, Lakos Eszter és Kulja András is.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.