Hirdetés

Azt írták, hogy megjelent egy újabb kisfilmjük a magyar család- és népesedéspolitika eredményeiről.

Mint közölték, a baloldali kormányok a családi adózásból kizárták az egy- és kétgyermekeseket, megszüntették az otthonteremtés rendszerét és lerövidítették a gyermekgondozási időszakot. Hozzátették: 2010-ben családbarát fordulat történt: azóta a magyar családok életszínvonala folyamatosan javul, amit jól mutat, hogy átlagosan duplájára nőtt a gyermekes családok egy főre jutó jövedelme.

A családi adókedvezmény ma már egymillió családnak jelent havonta akár több tízezer forintos megtakarítást. A kétgyermekes családoknál 2016 után megduplázódott az összeg – jelezték.

A KINCS szerint a családok otthonteremtési kedvezményét, a csok-ot már 200 ezer, az otthonfelújítási támogatást pedig több mint 100 ezer család vette igénybe. Míg száz gyermekes családra 2010-ben még 70, ma már 98 autó jut. A nagycsaládosok autóvásárlási kedvezményét pedig több mint 36 ezren igényelték – írták.

Korábban írtuk

A babaváró támogatást már több mint 200 ezer házaspár kapta meg, aminek köszönhetően 2019 júliusa után emelkedett az esküvők és a születések száma – sorolták az intézkedéseket. „Magyarország családbarát ország, ahol a gyermekes családokat megbecsülik. Őrizzük meg ilyennek, őrizzük meg közös KINCSeinket!” – fogalmaztak a közleményben.