A Nyitrán bántalmazott magyar egyetemista, Malina Hedvig ügyvédje borúlátóan nyilatkozott annak esélyéről, hogy a védence igaza valaha is kiderülhet, mert úgy ítéli meg: a jelek szerint Hedvig előre megszervezett titkosszolgálati akció áldozata.

Roman Kvasnica az Új Szó című pozsonyi lap keddi számában úgy fogalmazott: kezdettől fogva tapasztalta, hogy a sértett személye, bizonyítékainak súlya eleve, már a támadás napján sem volt fontos. Mint mondja, itt már rég nem a jogról, nem is a cáfolhatatlan tényekről, hanem arról van szó, hogy politikai szempontból éppen mi felel meg azoknak, akik a hatalmat gyakorolják. „Minden jel arra mutat, hogy itt előre megszervezett titkosszolgálati akcióról van szó, amelyet felsőbb érdekek irányítanak” – fogalmazott az ügyvéd.

Fejtegetése szerint, ugyan mi mással lehetne magyarázni, hogy „védencének vádlottként, az ellene folytatott eljárásban kellene bizonyítania, hogy valóban sérelem érte, miközben azt sem tudja, mivel vádolják.”

Kvasnica emlékeztet: noha az országos rendőrfőkapitány is beismerte, hogy Hedviget valaki megtámadta, noha a támadás ügyében folytatott vizsgálatot a legfőbb ügyész is törvénytelennek nevezte, a hatóságok mégsem rendeltek el új, a törvénytelen vizsgálat korrekcióját célzó vizsgálatot, hanem egy volt titkosszolgálati ügynök „lakossági feljelentése” alapján vádat emeltek Malina Hedvig ellen, mert azzal gyanúsítják, hogy a támadásáról tett feljelentő vallomásában félrevezette a hatóságot.

A legfőbb ügyészség felülvizsgálatának ellenmondásaira rámutató ügyvéd így fogalmaz: „Az ő jogértelmezésük szerint az ellene (Malina Hedvig ellen) folytatott bűnvádi eljárásban helyrehozzák (saját) hibáikat, és a bíróság majd eldönti, kinek volt igaza. De kérdem én, mikor és ki fogja végre kivizsgálni: kik és miért támadták meg Malina Hedviget?”

(DunaTv)