A videoklip szövegéről és az ott megjelent képekkel kapcsolatban Csáky Pál, az MKP elnöke korábban a következőket mondta el:

– A Magyar Koalíció Pártját hétfőn értesítette a Plus jeden deň szerkesztősége. A világhálón megjelent videoklippel kapcsolatban kérte a véleményünket. Miután megnéztük az elnökségi ülés előtt a videoklipet, azonnal írásban is reagáltunk erre és megtettük a szükséges lépéseket. Megdöbbentünk, amikor tudomást szereztünk erről a videoklipről. Úgy gondoljuk, hogy ez a megnyilvánulás minden eddigi határt túllépett. Ennek a klipnek a zenei anyagát valószínűleg egy félamatőr punkzenekar készítette el szlovák nyelvű szöveggel ellátva, amelyhez illusztrációul a cseh állami hírügynökség, a szlovák Sita, a Pravda napilap és a pártunk honlapján található fényképeket használták fel. A szöveg lényegében három kérdésről szól. Az első egy nagyon durva gyalázkodás Hedviggel szemben. A szöveg azt mondja: hazudsz, nem hiszünk neked, megpróbáltál félrevezetni minket. És itt a Hedvigről szóló videoklipen egymás után a róla készült fényképek jelennek meg. Aztán jön a még veszélyesebb rész. A szöveg azt mondja: „ Csak azok hisznek neked, akik lefizetettek és akiket meg kell ölni”. Ennél a dalszövegnél jelennek meg a videoklipen a szlovákiai magyar politikusok képei. Úgy néz ki, hogy a pártelnöki posztból adódóan szomorú elsőségem van, mert mind a háromszor, amikor fölkiáltanak, hogy megölni, akkor az én fényképem látható ezen a videoklipen. És ami még figyelemre méltó, az az, hogy van egy harmadik része is ennek a dalnak. Ez arról szól, hogy vannak itt még becsületes szlovákok, akik nem hisznek Hedvignek és megvédenek minket. Ekkor a rendőrfőkapitány és a belügyminiszter képe jelenik meg. Azt hiszem, hogy ez egy nagyon árulkodó videoklip. A Magyar Koalíció Pártja mindig is figyelmeztetett arra, hogy bizonyos politikusok, elsősorban Ján Slotának és a Szlovák Nemzeti Párt politikusainak nyilvános kijelentései felbátorítanak egyeseket arra, hogy ilyet tegyenek. Azt hiszem, hogy itt minden határt túlléptek. A főügyésznek és a rendőrségnek azonnal lépnie kellene. Mi a büntetőfeljelentést megtettük – nyilatkozta Csáky Pál, az MKP elnöke.

A feljelentés kapcsán Andrea Poláčiková, az országos rendőr-főkapitányság szóvivője olyan értelemben nyilatkozott, hogy megpróbálják kideríteni a videoklip készítőjének a személyét. „Előbb azonban még meg kell vizsgálniuk, hogy valóban törvénysértésről van-e szó” – mondta a szóvivő. Csáky Pál, az MKP elnöke a Pátria Rádiónak nyilatkozva erre reagálva elmondta: „Amennyiben záros időben nem történik semmi, ebből európai ügyet csinálunk. Itt már nem lehet játszadozni, mert nyilvánosan politikusok meggyilkolására szólítanak fel. Ha ezt a rendőrség hetekig akarja vizsgálni, akkor sajnos el kell mondani azt, hogy nem működik Szlovákia rendőrsége”.

A videoklip azóta már lekerült a YouTube-ról.

(Felvidék Ma, Pátria, sk)