Fotó: Demokrata/Vermes Tibor

A jelek szerint Bródy János és Koncz Zsuzsa se lesz ezentúl kedvenc az egyre fogyatkozó „mivagyunkatöbbségesek” körében.A Mi vagyunk a többség tüntetésszervező csoportocska megharagudott Bródy Jánosra. A történet úgy kezdődött, hogy egyik arcuk, a vállaltan DK-szavazó Homonnay Gergely (a fotón) múlt héten kiírta a Facebook-oldalára: óránként kérik rajtuk számon, miért nem keresték meg Bródy Jánost.

„Megkerestük, nem egyszer. Koncz Zsuzsát is” – tette hozzá, majd bemásolta egy korábbi, Bródy Facebook-oldalára küldött üzenetét. Ebben megírta Bródy Jánosnak, hogy többször beszéltek a sajtósával, aki azt mondta, az énekes egy szponzori szerződés miatt nem tud részt venni a tüntetésen. Ezután arra kérte Bródyt, ha mégis ott lenne az eseményen, hívják fel.

A sztori ma újabb vicces facebookos bejegyzéssel folytatódott – a posztot ugyancsak Homonnay írta, de a Mi vagyunk a többség oldala is megosztotta „no comment” megjegyzéssel, így hivatalos álláspontnak is tekinthető.

„Felhívott az előbb Bródy menedzsere, Mentler Krisztina, akinek lebasztam a telefont. Nem azt sérelmezte, hogy kiírtam a Face-re, hogy Bródy nem lép fel, mert a szponzori szerződései ezt nem teszik lehetővé, hanem hogy valamelyik tévéműsorban elhangzott, hogy Bródy János és Koncz Zsuzsa fel fog lépni a tüntetéseken. Fogalmam nincs melyik műsorban hangzott ez el és kinek a szájából, mi az első perctől tudtuk, hogy sem Bródyra sem Koncz Zsuzsára nem számíthatunk, mert nekik fontosabb a szponzori szerződés” – írta sértődötten Homonnay. „Így a három tüntetés után azért egy kicsit elgondolkodtató ez a fajta hozzáállás Bródy, Koncz Zsuzsa és a többi – nem fogom megnevezni kiknek még – a részéről.”

A duzzogós-szomorkás bejegyzés végén azért a tüntetésszervező igyekszik pozitívabb hangvételre váltani. Kiderül, hogy látott egy Nagy-Magyarország-pólós fiút és egy DK-lufis lányt, akik az egyik tüntetésen megfogták egymás kezét.

„A lány elpirult, a fiú is zavarban volt, de próbálta nem mutatni. Ők már nem fognak gyűlölködni.”

Úgy látszik, az Orbán-fóbia és a fideszes szavazók iránt érzett utálat Homonnay világában nem számít gyűlölködésnek…

(bp – demokrata.hu)