A Szabó, Kozák kettős vasárnap délelőtt az olimpián is szereplő 500 méteres női kajakduóversenyben győzött, ami jó előjel két évvel a londoni olimpia előtt.

Röviddel ezután Janics Natasa ült hajóba, s bár eddig még sosem verték meg egyéniben 500-on nemzetközi versenyen, ezúttal meg kellett elégednie az ezüstéremmel.

Aztán jött a délelőtt csattanója, a női kajak négyes – szintén 500 méteren. Megismételt rajt után a Janics Natasa, Csipes Tamara, Kovács Katalin, Benedek Dalma hamar leszakította a nagy vetélytárs német egységet, és fölényesen nyerte az olimpián szintén szereplő szám aranyérmét. Kovács Katalinnak ez az arany világcsúcsot is jelent: lehagyta a németek legendáját, Birgit Fischert, s már 28 vb-aranynál járt.

A vasárnapi ötszáz méteres távon szerzett 2 arany- és 1 ezüstéremmel tovább gyarapodott a magyar éremgyűjtemény, szombaton ugyanis küldöttségünk két aranyat, három ezüstöt és egy bronzérmet már szerzett.

„Ebéd után” ott folytatódott, ahol előtte abbamaradt: Janics Natasa 200 méteren ült hajóba, és fölényesen verte a mezőnyt. Sietnie kellett a páros rajthoz, ahol Kovács Katalin mögé szállt be, és iszonyatos fölénnyel nyerték meg a poznani vb hatodik magyar aranyérmét.

(lanchidradio.hu)