Az új bérletek a korábbiaknál olcsóbb, egyszerűbb és kiterjedtebb hozzáférést biztosítanak a MÁV-VOLÁN-csoport szolgáltatásaihoz – tartalmazza a közlemény. Azt írták: az így megvalósított tarifaközösség révén végre az utasok is átélhetik az előnyeit annak, hogy a közlekedési kormányzat egy cégbe szervezte a vasúttársaságot és a Volánbuszt.

Hirdetés

Emlékeztettek arra: 2023. május 1-jétől érvényesek a MÁV-Volán-csoport helyközi járatain a vármegye- és országbérletek, ám már a bevezetést megelőző egy hétben lehetőség nyílt azok megvásárlására elővételben. Ezért 2024. április 24. tekinthető az új tarifarendszer alapját képező bérletek első évfordulójának.

Úgy vélekedtek: az új bérletek sikerére építve teljesen átalakult a hazai helyközi tarifarendszer, így összességében mintegy 4,5 millió ember – rendszeresen ingázó, alkalmi ügyet intéző vagy épp kikapcsolódni vágyó utas – jut hozzá több szolgáltatáshoz a korábbiaknál kedvezőbb feltételekkel.

Korábban írtuk

Ugyanakkor az utasok igényeire válaszul megszületett a bérletek napijegy változata, a Vármegye24 és a Magyarország24 is – fűzték hozzá.

„A vármegye- és országbérletekre épülő új tarifarendszer révén – köszönhetően az olyan kedvezmény-kiterjesztéseknek is, mint a 14 év alattiak és a 65 évnél fiatalabb, nyugdíjszerű ellátásban részesülők ingyenes utazása vagy épp a közalkalmazottak és a 25 év alatti fiatalok 50 százalékos kedvezménye – a rendszeresen ingázó családok havi több tízezer forintot spórolhatnak meg, így az új bérletekre épülő tarifarendszer a rezsicsökkentés fontos elemévé vált” – fogalmaz közleményében az Építési és Közlekedési Minisztérium.