Dömötör Csaba azt mondta, ebből is látszik, hogy olyan kérdésekről van szó, „amelyek mindannyiunk életét érintik, és amelyekről mindenkinek van véleménye”.

Hirdetés

Ez nem véletlen – tette hozzá. Szavai szerint arról volt szó, hogy a szankciók majd véget vetnek az orosz-ukrán háborúnak. Ez nem így történt, „kaptunk viszont helyette egyre nagyobb gazdasági viharfelhőket”. Elszállt az energia ára, rég nem látott mértékben drágulnak az élelmiszerek, tartósan magas az infláció – sorolta.

Az államtitkár azt mondta: „eljutottunk oda, hogy gazdasági szempontból leginkább Európa húzza most a rövidebbet”. Közben „nyoma sincs annak, hogy Brüsszelben változtatni akarnának ezen a politikán”, sőt újabb szankciókat akarnak – jelentette ki.

„Ezért is biztatunk mindenkit arra, hogy mondja el véleményét, és vegyen részt a konzultációban” – emelte ki Dömötör Csaba, megjegyezve: a kérdőíveket postán és interneten is vissza lehet küldeni december 9-éig.

„A dolgok nem mehetnek így tovább, irányváltásra van szükség. És ha sokan állunk ki az igazunkért, közösen el is érhetjük!” – hangoztatta az államtitkár.

Korábban írtuk