Az ellenzéki pártokon belül a Gyurcsány Ferenc vezette DK-t leszámítva mindenhol belső feszültségek alakultak ki a választások után – mondta Boros Bánk Levente, a Médianéző ügyvezetője a Kossuth Rádió 180 perc adásában. A Jobbikkal kapcsolatban elmondta, hogy Vona Gábor távozása után is maradhat a jelenlegi irány.
 

Fotó: lokal.hu


Fotó: lokal.hu

Gyurcsány Ferenc sikerként könyvelheti el, hogy pártja átlépte az 5 százalékot, és frakciót is alakíthat. Rajta kívül minden ellenzéki párton belül elkezdődött a köldöknézés – értékelt a szakértő.

Az LMP-n belül fegyelmi eljárások, etikai vizsgálatok zajlanak, a szocialisták komplett elnöksége lemondott. A Jobbikon belül is feszültség alakult ki. Toroczkai László, a nemzeti radikális politikát képviselő alelnök nyíltan bírálta az elnököt és az elnökséget, és úgy tűnt, hogy vissza lehet fordítani a Jobbikot a nemzeti radikális irányba – magyarázta.

A jelenlegi hírek arról szólnak, hogy Sneider Tamás, a párt frakcióvezető-helyettese lehet Vona Gábor utódja, a választmány és az elnökség pedig szembefordult Toroczkai Lászlóval – fejtette ki Boros Bánk Levente.

A folyamatok hátterének megértéséhez elmondta, hogy Vona Gábor és a párt igazgatója a néppártosodási folyamat során képes volt kiépíteni a párt hátországát, és saját embereiket, a néppártosodást támogatókat ültetni a helyi szervezetek élére, akik a „jelek szerint lojálisak a balliberális fordulathoz”.

Hitelességi dilemma előtt áll a Jobbik, hogy visszafordítsa vagy megtartsa a  jelenlegi irányvonalat, és újra a radikalizálódás útjára lépjen, de a Médianéző vezetője úgy látja, hogy ez utóbbit jelenleg nem merik meglépni.

Erre a linkre kattintva a teljes cikket elolvashatja.

(hirado.hu)