Vadai Ágnes felháborodott hangú közleményt adott ki hétfőn pártja nevében.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor „beváltotta az ígéretét, a kémperrel kezdődik az »elégtétel«”.

Ahogy a Magyar Idők nyomán mi is beszámoltunk róla, felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Gyurcsány-kormány titkosszolgálati vezetőinek ügyében, mert álláspontjuk szerint megkérdőjelezhető a tavaly szeptemberben hozott jogerős ítélet.

Innentől idézzük szó szerint Vadai dühödt sivalkodását:

Polt Péter legfőbb ügyész nem okozott csalódást az állampártnak, felülvizsgálati kérelmet nyújtott be és a Kúria elé vinné a kémper tavaly jogerősen felmentett vádlottjait. Polt fellépése teljesen világos: a Magyarországot 8 éven át fosztogató fideszes bűnözők április 8-án megmenekültek a rendszer fejétől a vejéig, a politikai ellenfelekre azonban további elnyomás vár. A Demokratikus Koalíció szerint Orbán beváltotta az ígéretét, a kémperrel kezdődik az »elégtétel«. A DK szerint mindent elmond Polt Péterről, hogy miközben 8 év alatt soha nem emelt vádat a legnagyobb fideszes bűnözők ellen, most több mint 10 éve kreált politikai koncepciós pereket próbál felmelegíteni az ellenzék lejáratására.

Persze a DK nem áll meg önmaga sajnáltatásánál. 

Eljön az idő, amikor Polt Péter neve egyet jelent majd a szégyennel, a törvényesség elárulásával és köztörvényes bűnözők mentegetésével. Mi kivárjuk

– vagdalkozik Gyurcsány pártja.

demokrata.hu