Fotó: Demokrata.hu/T. Szántó György
Hirdetés

Éppen most van itt az ideje, hogy egy a jobboldaliak széles körében is elfogadható párttal erősödjön az ellenzék, ahol a korrupció vagy a szélsőségesség fel se merülhet – kapott lendületet a csúfos választási vereség után Hódmezővásárhely polgármestere. Ahogy megírtuk, már vasárnapi másfél órás élőzése alkalmával is belengette pártalapítási szándékát.

Fontos, hogy létrejöjjön egy jobbközép szavazóknak elfogadható néppárt, amely az Európai Néppárt hazai partnereként két év múlva elindul az EP-választáson, és addig is teljes erővel szervezi az ellenállást, valamint kiáll a politikai okból meghurcolt ellenzékiek mellett. Nem engedhetjük el azoknak a fiataloknak a kezét, akik az elmúlt hetekben annyi munkát tettek a rendszerváltásba – írta Márki-Zay.

A Fidesz a nem tolvaj jobboldaliak számára nyilván vállalhatatlan – vette fel a tőle megszokott gyalázkodó stílust a bukott jelölt, hozzátéve, persze a mai Magyarországon a vidéki kistelepülések és a legszegényebbek eléréséhez ennek a pártnak teljesen új szerepet kell találni.

Itt van velünk 120 Kossuth-kör, 27 ezer szavazatszámláló, több tízezer aktivista. Mostantól nem ellenzék, hanem ellenállás van – adta meg az irányt Márki-Zay, aki mottóként továbbra is az országgyűlési választáson is oly sikeres „csak felfelé”-t használja.

Korábban írtuk