A Jobbik veszprémi üdvöskéje, Varga-Damm Andrea váratlanul nekitámadt Márki-Zay Péternek.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Sajnálom, hogy Márki-Zay Péternek az ég adta világon semmilyen politikai érzéke nincs

– ezzel a felütéssel indít a jobbikos politikus, a párt országos listáján 5. helyet elfoglaló képviselőjelölt, Veszprém megye 1. számú választókerületének jobbikos jelöltje, amikor Márki-Zay veszprémi fellépéséről osztott meg egy indexes cikket. (Hogy miket hordott össze Veszprémben Kész Zoltán oldalán Hódmezővásárhely új polgármestere, arról mi is beszámoltunk.)

Pedig azt hittem, hogy csak Kész Zoltán nem képes megkülönböztetni egy polgármester választást egy országgyűlési választástól. Veszprémben semmiféle hódmezővásárhelyi modell nincs.

– folytatja Varga-Damm Andrea, aki ezután már pártprogandai húrokat pendít meg:

Veszprémben van egy független jelölt, akiről senki nem tudja, hogy a választás után, ha bejutna a parlamentbe, ki mellé áll. Egyet viszont tudunk. Ő is és a fideszes is azért küzd a jobbikos ellen együtt, mert a jobbik a mutyi világot szüntetné meg.

Ám az igazán meglepő következtetéssorozat most következik, amelyből kiderül, Varga-Damm szerint Karácsony Gergely és Márki-Zay is valójában Orbán Viktor mellett áll:

Miután Karácsony Gergely Orbán Viktor mellett tett hitet, Hódmezővásárhely polgármestere gyakorlatilag Orbán Viktorért kampányol.

Mint ismeretes, Varga-Damm Andrea és Kész Zoltán ellenfelek Veszprém megye 1. számú választókerületében. Márki-Zay kiállása Kész mellett kissé zavarhatja Varga-Damm Andreát, elvégre ezzel az ő esélyeit ronthatja a körzetben. Varga-Damm végezetül még felelősségre is vonja Márki-Zayt Hódmezővásárhely városán kívüli haknijaiért:

Megjegyeznék még egy dolgot. Hódmezővásárhelyen a polgármestert polgármesternek választották. Neki ez a dolga. Úgy tudtuk, sok feladata van az elmúlt időszak felszámolására. Remélem, hogy amikor munkaidőben van távol a hivataltól, hivatalos szabadságon van. A mi köreinkben mindenki azt csinálja, ami feladatot kapott a néptől.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=284870072047560&id=100015737078103

demokrata.hu