Németh Szilárd szerint mártírt akarnak csinálni a magyar bíróság által terrorizmusért elítélt migránsból, ami elképesztő.


Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Fidesz frakcióvezető-helyettese a TV2 Mokka című műsorában a Magyarország elleni európai parlamenti határozat kapcsán úgy fogalmazott: „egy terrorcselekményért elítélt embert felmenteni, és azt mondani, hogy a bíróság gyanús körülmények között hozta meg az ítéletét, és gyakorlatilag egy mártírt akarnak ebből az emberből csinálni, ez elképesztő”.
Kíváncsiak arra, hogy a terrorizmus elleni küzdelem miatt életre hívott nemzetközi szervezetek mit szólnak ehhez – jegyezte meg.
    
Németh Szilárd beszélt arról is, hogy szerinte valamilyen egyesség lesz Botka László szocialista miniszterelnök-jelölt és Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke között.
A kormánypárti politikus úgy látja, jelenleg egy pozícióharc folyik, és legutóbb odáig jutottak, hogy a nemzetbiztonsági bizottságot, a titkosszolgálatokat is használták volna egymás ellen.
    
Megjegyezte azt is, hogy a két ellenzéki politikus soha nem támogatta a határzárat. Nekik „lediktálta Soros György, hogy mit kell tenniük” – fogalmazott Németh Szilárd.

MTI