A közíró-politikus a szoros szocialista kötődésű Demokratikus Hálózat szerdai vitaestjén beszélt minderről. Debreczeninek semmi kifogása nem volt az ellen, hogy az eszmecsere tervezett színhelye a szocialisták országos pártközpontja volt; az eseményt végül a szomszédban található József Attila Klubban rendezték.

A vita során arról is szó volt, hogy a Fidesz radikális jobboldali párt, egy kétharmados győzelem után pedig Orbán Viktor teljesen felforgatná az országot. Debreczeni József fideszes médiatúlsúlyról is beszélt, valamint arról, hogy meglátása szerint a határon túli magyarok is választójoghoz jutnának. Mint mondta, az ötödik és a tizenharmadik kerület egy részét magában foglaló választókörzetben méreti meg magát, ahol mindazok támogatására számít, akik korábban Pető Ivánra (SZDSZ) voksoltak. A közíró „a kezdetektől fogva” nagyon jó benyomással rendelkezik a „korrekt, megbízható” Bajnai Gordonról, aki – véli – „nem veri át az ügyfelet”. – Bajnai olyan ember, nem akarok patetikus lenni, aki a haza érdekében megtette a kötelességét – fogalmazott Debreczeni, „polgártársként” aposztrofálva a miniszterelnököt.

Az MDF mindeközben egyre nehezebb helyzetben van. A fővárosi elnök, Lévai Zoltán elleni belső támadás könnyen eljuthat odáig, hogy a lefejezik a budapesti vezetést, ez pedig az SZDSZ-szel kötendő választási megállapodást meghiúsíthatja. A Somogyért Egyesület is visszatáncolt a formálódó együttműködéstől: mint a szervezet közölte, éppen az SZDSZ-es keringő miatt tartja „partiképtelennek” a demokrata fórumot. Eközben a Figyelonet.hu arról adott hírt, hogy az elmúlt hetekben az MDF három sajtósa is beadta a felmondását. Pusztai Erzsébet, a párt igazgatója az MNO-nak elmondta: nem nézeteltérés történt a párt vezetése és a sajtóosztály között, munkatársaik nem ezért távoznak tisztségükből – számol be a pénteki Magyar Nemzet.

(hirtv.hu)