A pártvezetés Kádár-korszakot idéző közleménye szerint elutasították az LMP javára történt lemondást, most mégis arra kérik a választókat, hogy vegyenek részt a választás második fordulóján is. A közlemény az alábbiakban olvasható.

A csepeli MSZP-elnökség elutasította dr. Avarkeszi Dezső egyoldalú lépését

Az MSZP Csepeli Szervezetének Elnöksége 2010. április 12-i késő esti rendkívüli ülésén megismerte és megvitatta dr. Avarkeszi Dezsőnek, az MSZP 31-es országgyűlési választókerületben indult országgyűlési képviselőjelöltjének bejelentését, miszerint az országgyűlési választások április 25-re kitűzött második fordulója előtt egyoldalúan visszalép a képviselő-jelöltségtől.

Az elnökség jelenlevő tagjai : Ajtai Mária, Bátky Endre, Borka-Szász Tamás, Dobák István, Elekes Mária, Szenteczky János, Tóth Mihály, egyhangúan elutasították a bejelentésben foglalt szándékot, és nem támogatták dr. Avarkeszi Dezső saját döntését.

A testület ugyanakkor köszönetét fejezi ki annak a csaknem hatezer szavazónak, aki április 11-én a 31-es országgyűlési választókerületben a szocialista jelöltet támogatta.

Az MSZP Csepeli Szervezetének Elnöksége a tagságtól kapott felhatalmazás alapján következetesen képviseli a baloldali és a csepeli értékeket. Fontosnak tartja, hogy a csepeliek az országgyűlési választások második fordulójában – Csepel két országgyűlési választókerületében –, minél nagyobb számban vegyenek részt. Szavazatukkal jelezzék: nem értenek egyet a választások első fordulója alapján kialakulni látszó centrális politikai erőterű törekvésekkel, az egypárti demokráciával. Kéri a csepeli választókat, hogy a hatalomkoncentrációra törő és szélsőséges pártokkal szemben szavazatukkal azokat a pártokat támogassák, amelyek valóban az ország egészének érdekeit képviselik.

Ugyanezeknek az elveknek szerez érvényt 12 éve a parlamentben Podolák György, a 30-as országgyűlési választókerület képviselője, jelenlegi képviselőjelöltje. Az elnökség tiszteletét és megbecsülését fejezi ki mindazoknak, akik ebben az országgyűlési választókerületben szavazatukkal, munkájukkal a csepeli szocialisták jelöltjének győzelméért dolgoztak és dolgoznak. Kéri, hogy a választás második fordulójában a 30-as országgyűlési választókerület választói szavazzanak Podolák Györgyre, a csepeli értékek és érdekek képviselőjére.

Forrás: Csepelen.hu, Csepel.info

* * *

Avarkeszi Dezső közleménye:

Tisztelt Választópolgárok!

Az MSZP Országos Elnökségének és Országos Választási Bizottságának kérésére, saját elhatározásomból úgy döntöttem, hogy visszalépek a 31-es országgyűlési választókerület jelöltségétől.

Megköszönve mindazoknak, akik az első fordulóban rám szavaztak, kérem őket: menjenek el a második fordulóban is szavazni, és szavazatukkal támogassák Hudák Jánost, a Lehet Más a Politika jelöltjét.

Dr. Avarkeszi Dezső

Forrás: http://avarkeszidezso.mszp.hu/