Hirdetés

Szijjártó Péter a közöségi oldalán megosztott videóban azt mondta: a montenegrói szövetség 500 jegyet biztosított a magyar szurkolóknak a szombat délutáni meccsre, az összes elkelt.

A szurkolók egy jelentős része autóval megy Montenegróba, ezért az útba eső határátkelőkön megerősített konzuli szolgálatot rendelt el a tárcavezető.

Szijjártó Péter szerint ez azt jelenti, hogy a konzulok biztosítják a segítséget a gyorsabb és gördülékenyebb határátlépéshez.

Ismertette: a Magyarországról Szerbiába vezető röszke-horgosi, valamint a Szerbiából Montenegróba vezető ostuni határátkelőhelyen találkozhatnak megerősített konzuli szolgálattal az utazók.

Korábban írtuk

Hozzátette: akik valamilyen okból Bosznia-Hercegovinát is útba ejtik, azok a Bosznia-Hercegovina és Montenegró között lévő deleusai határátkelőnél is számíthatnak a gördülékenyebb átlépésre. Akik pedig Horvátország felé veszik az irányt, a horvát-montenegrói határon, a karasovici átkelőhelyen juthatnak át gyorsabban.

A külgazdasági és külügyminiszter jelezte azt is, hogy a stadionnál is lesz segítség: hárman a montenegrói magyar követségről, ketten pedig a minisztériumból lesznek jelen.

A tárcavezető felhívta a figyelmet, hogy +36 30 387 0636-os ügyeleti telefonszám is hívható, ha bárkinek segítségre lenne szüksége.