– Az SZDSZ-frakció javaslatára Retkes Attila közoktatási, közművelődési, sport és informatikai bizottsági tagsága megszűnt – mondta el Soltész Attila. A közgyűlés pedig egyhangúlag elfogadta, hogy ezt a tisztséget Mikes György töltse be – tette hozzá a II. kerületi bizottság fideszes elnöke.

Az országos elnököt a helyi szabad demokraták javaslatára menesztették a kerületi újság felügyelőbizottságából is. Retkes Attila a külsős bizottsági tagságért bruttó 45 ezer forintot, az FB-tagságért pedig bruttó 25 ezer forintot kapott havonta. Információink szerint a II. kerületi liberálisoknál azután telt be a pohár, hogy kiderült, a pártelnök az MDF listáján juttatná be magát és bizalmasait a parlamentbe. Értesülésünket az SZDSZ II. kerületi frakcióvezetője nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

A képviselők egyébként első olvasatban megtárgyalták az önkormányzat 2010-es költségvetését. A fideszes polgármester szerint a központi elvonások miatt idén 400-500 millió forintból kevesebből gazdálkodhatnak. Láng Zsolt kiemelte, hogy azon az úton fognak haladni, amin eddig is: nem vesznek fel hitelt, nem adósítják el a kerületet.

A testületi ülésen Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya bemutatta jelöltjét, Bucsek Gábor rendőr őrnagyot a II. kerületi kapitányság élére. Az előző kapitány vezetői megbízását indokolás nélkül vonta vissza január második felében az országos főkapitány. Másnap a kapitányság épületében a Budapesti Nyomozó Ügyészség sikkasztás gyanújával tartott házkutatást.

(hírTV)