Fotó: MTI/Mónus Márton, archív, illusztráció
Hirdetés

Az LMP üdvözli, hogy az új osztrák kormánykoalícióban a Zöldek is részt vesznek és azt is, hogy a kormányprogramban kiemelt helyet kap a klímaváltozás elleni küzdelem, a fenntartható fejlődés és a közéletre vonatkozó átláthatóság kérdése – lelkesedik Schmuck Erzsébet és Kendernay János.

Ahogy a Zöldek listavezetője, Werner Kogler fogalmazott: sikerült hidakat építeni, áthidalni az ellentéteket. Korunk legfontosabb kihívása szempontjából pedig ez a legfontosabb, mert a klímaválság elleni küzdelemhez olyan döntéshozókra van szükség, akik valódi cselekvésekre is képesek és hajlandóak. A Zöldek kiváló eredménye is jelzi, hogy a választók nem kérnek a környezetüket és biztonságukat veszélyeztető politikai intézkedésekből és bizalmat szavaztak a megújuló gazdaságnak, társadalomnak és politikának. Sikereik és a kormánykoalíció létrejötte azt is igazolja: a jövő zöld – okoskodnak, majd rátérnek a hazai helyzetre.

Határozott meggyőződésünk, hogy 2022-ben kormányváltás lesz Magyarországon, az új kormányban pedig a legfontosabb kérdések közé kell hogy tartozzon a klímaválság elleni küzdelem kérdése, a fenntartható fejlődés és az ökopolitikai célok megvalósítása. Az LMP ezért fog dolgozni – zárul a közlemény.