Kocsis Tünde alezredes közölte: a reggeli órákban kapuváron figyeltek fel az idős miskolci asszonyra, aki több házba is bement, azoknak pedig, akik látogatása okáról kérdezték, ellentmondó válaszokat adott.

Az egyik családi háznál egy polgárőrrel találta szembe magát, aki értesítette a rendőröket, és a járőrök kiérkezéséig visszatartotta a hívatlan látogatót. Az igazoltatás során derült ki, hogy ismét Repülős Gizivel van dolguk az egyenruhásoknak, akik az egyik közeli bokor alatt aranyláncokkal és -gyűrűkkel teli ékszertartó ládát találtak.

K. Sándorné Bodnár Gizella az 1950-es években vált ismert tolvajjá. A Repülős Gizi nevet azért kapta, mert gyakran közlekedett belföldi légi járatokkal.

Az asszony elismerte, hogy egy kapuvári családi házba a nyitott ajtón surrant be; a 700 ezer forint értékű ékszert onnan lopta. A megdöbbent tulajdonosokat a rendőrök értesítették ékszereik eltűnéséről, és arról, hogy értékeiket a kapitányságon átvehetik – tette hozzá Kocsis Tünde.

Utoljára július hetedikén fogták el Repülős Gizit a megyében; akkor a Kapuvártól légvonalban alig húsz kilométerre fekvő Hegykő egyik udvarán figyeltek fel rá. Akkor csak lopás kísérlete miatt indult eljárás ellene.

A nőt korábban összesen 22 és fél évi fegyház-, illetve börtönbüntetéssel sújtotta a bíróság.

(MTI)