Fotó: Echo TV

Többször, több helyen is inzultálták az ECHO TV stábjait munkájuk közben a szombati fővárosi tüntetésen. A demonstrálók közrefogták és megakadályozták őket, hogy élőben bejelentkezzenek, vagy éppen forgassanak a tüntetésről. A Clark Ádám téren kisebb dulakodás is kialakult. A tüntetők először szidalmazták kollégáinkat és többen azt kiabálták, verjétek meg őket. Majd két férfi megpróbálta kirángatni az operatőr kezéből a kamerát, amelyet el is törtek. Végül a rendőröknek kellett intézkedniük. 

Fotó: Echo TV

„Dudálj, ha eleged van” – ilyen feliratú táblákat emeltek a magasba a Demokratikus Koalíció szimpatizánsai szombat délelőtt a Nyugati téren. A párt országgyűlési képviselője szerint az országos demonstrációs hullámmal megmutatja Magyarország, hogy elege van. 

Gyurcsány Ferenc pártja Újpesten is tiltakozott, itt néhány tucat ember gyűlt össze. A tiltakozókhoz az MSZP,  a Párbeszéd és a Momentum szimpatizánsai is csatlakoztak. A tüntetők előtt Varju László DK-s országgyűlési képviselő tartott lelkesítő beszédet. A politikus azt mondta, elsősorban a munka törvénykönyve módosítása ellen tiltakoznak, de újra elővette a Miniszterelnökség menzaügyét is. 

Az emberek azt mondják, hogy elég volt ebből, elég volt abból, hogy őket kizsákmányolják, elég volt abból, hogy a családjuktól elvonják őket, elég volt abból, hogy éhbérért dolgoztatják őket, miközben a várban a miniszterelnök úgy csinál, mintha egyébként 350 forintért ebédelne, Gundel minőségű ebédet – hangoztatta az ellenzéki politikus. 

Echo TV