Hirdetés

A kaposvári polgármesteri hivatal a Magyar Közlöny alapján azt tudatta az MTI-vel, hogy a kormány meghozta döntését a rekonstrukcióról, és arra az egészségügyi ellátórendszer működésének javítása érdekében megvalósuló kiemelt vidéki fejlesztésként tekint.

A hivatal jelezte, a szülészet modernizációja már tavaly elkezdődött egy 442 millió forint értékű eszközbeszerzéssel.

A kormányzati támogatásból vásárolt gyógyászati eszközök többségét – amelyek között ultrahangkészülék, inkubátor, szülőágy, műtőfelszerelés és röntgengép is van – már használatba vették az intézményben.

A szülészet rekonstrukciója része a Kaposi Mór Oktató Kórház teljes megújításának. A XXI. századi szolgáltató szemléletű, 400 ezres lakossági kört ellátó, folyamatos poliklinikai működésű intézményre 2011-2016 között 15 milliárd forintot fordítottak.

A munkálatok lehetővé tették a betegforgalom szétválasztását, tágas, világos várótermek kialakítását, a betegek kényelmének növelését, modern technikai eszközök alkalmazását, korszerű beteg- és szervezetirányítási rendszerek alkalmazását, a kiváló munkafeltételek biztosítását és a költséghatékony üzemeltetést is.