Fotó: MTI/Komka Péter
Hirdetés

A tájékoztató szerint az állami támogatásnak köszönhetően a Magyar Közút Nonprofit Zrt. lebonyolításában megújult a 25-ös főút, illetve a Szarvaskő-Vadna összekötő út összesen csaknem 22 kilométeres szakasza, több mint 3 milliárd forint értékben.

A felújítási munkák részeként a meglévő burkolat profilmarása mellett elvégezték a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjét 6800 négyzetméternyi felületen, a végső fázisban pedig a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épült. Összesen 23 ezer tonna aszfaltot építettek be.

Közölték: a szakaszon lévő 3 hídnál magassági korrekciós felújítás is megvalósult, így mostantól mindenhol eléri a magasságkülönbség az előírt 4,5 métert. A burkolaton kívül is számos fejlesztés zajlott, sor került új tartós burkolati jelek festésére és a hidak környezetében a KRESZ-táblák cseréjére. Új technológiai megoldásokat is alkalmaztak a szakemberek: az aszfaltkeverékhez nagy szakítószilárdságú szintetikus Forta-Fi szálkeveréket használt fel a kivitelező. Ez az aszfaltkeverékek megerősítésére szolgál, növeli a burkolat élettartamát, merevségét és fáradási idejét – írták.

Korábban írtuk