Kiszelly Zoltán politológus szerint az MSZP és a Demokratikus Koalíció (DK) között „már nemcsak harc, hanem éles háború” van.

A politológust az M1 aktuális csatornán vasárnap arról kérdezték, hogy Botka László az MSZP szombati választmányi ülésén egyebek mellett azt mondta, úgy tűnik, nem minden ellenzéki párt akarja leváltani a kormányt, hanem saját politikai túléléséért küzd. Gréczy Zsolt, a DK szóvivője közleményében úgy reagált: Botka a győzelem helyett a vereség forgatókönyvét hozza.

Kiszelly Zoltán szerint megismétlik a négy évvel ezelőtti helyzetet, most Botka László szeretne Gyurcsány Ferenc nélküli baloldali összefogást, ahogy akkor Mesterházy Attila akkori MSZP-s miniszterelnök-jelölt és Bajnai Gordon volt kormányfő szeretett volna. Azonban az ellenzék 2013-as október 23-i rendezvényén „belefojtották a szót” Mesterházy Attilába és januárban Gyurcsány „beverekedte magát” az összefogásba – mondta.

Jelezte: a DK, amely a bejutási küszöb környékén állhat jelenleg, mindenáron be akar kerülni a parlamentbe, hogy legyen frakciója, hiszen most csak négy képviselőjük ül az Országgyűlésben.

MTI