Menczer Tamás közölte: a Fidesz országos választmánya hétfőn elfogadta a megyei, a fővárosi és az EP-listát is. Hozzátette: az önkormányzati választáson a Fidesz indítja a legtöbb jelöltet a pártok közül.

Hirdetés

A politikus beszámolt arról, hogy ötvenezer aktivista segíti a kampányt az elkövetkező hetekben, ezer helyen jelennek meg standdal, és azokat, akik korábban erre felhatalmazást adtak, személyesen is megkeresik.

A választás tétje óriási, ennek megfelelően „rendezték be” az előttük álló kampányidőszakot – mondta a kommunikációs igazgató.

A kormány és a kormánypártok békepártiak, míg a baloldal – „a tények és a saját vallomásuk alapján” – háborúpárti, ezért olyan embereket kell Brüsszelbe küldeni, akik a magyarok érdekeit képviselik – emelte ki.

Korábban írtuk

Magyarország akkor jár jól – tette hozzá -, ha Orbán Viktor a miniszterelnök és a Fidesz-KDNP adja a kormánypárti szövetséget, és a településeken hozzájuk köthető emberek vannak.

„Látjuk, hogy Budapesten mi van. Ha a baloldal nyeri a főpolgármesteri és a települési polgármesteri pozíciókat, akkor nem a település fejlesztésére koncentrál, hanem a települést egy erőforrásnak használja a kormány elleni harchoz. Ez pedig nem a település érdeke” – hangoztatta.

Menczer Tamás megerősítette, hogy a Fidesz kitart a békepárti álláspont mellett, azonban az ország békéjének és a kormány békepártiságának megőrzése „nem egy lezárt folyamat, ez egy folyamatos küzdelem”.

Úgy fogalmazott: „lépésről lépésre kell megvédeni a békepárti pozíciót, az ország békéjét és biztonságát. A nyomás óriási rajtunk és egyre növekszik”.

„Nem küldünk katonákat az ukrajnai háborúba és a békepárti pozíciót is megvédjük, ha a magyar emberek ebben támogatnak bennünket” – hangsúlyozta Menczer Tamás.