Menczer Tamás kifejtette: a Magyar-Német Fórum eddig is jól szolgálta a kapcsolatok erősítését, de eljött az idő a továbblépésre, ugyanis még jobb, még tartalmasabb fórumokat szeretnének. A közös cél elérése érdekében a fórum szervezésében rendkívül nagy szerepet vállaló partnerek, a Német-Magyar Ifjúsági Szervezet, a Jugendwerk és az Andrássy Egyetem mellé további német partnereket is szeretnének bevonni a munkába – tette hozzá.

Hirdetés

Nyilatkozata szerint minderről, vagyis a fórummal kapcsolatos jövőbeli szervezési, formai és tartalmi kérdésekről szerdán eredményes megbeszélést folytatott Julia Gross-szal, Németország budapesti nagykövetével. Egyetértettek abban, hogy a fórum szervezésével és struktúrájával kapcsolatos szükséges fejlesztések után a fórumot a lehetséges első időpontban megrendezik, lehetőség szerint a jövő év első felében.

Azért dolgozunk, hogy a Páneurópai Piknik 35. évfordulójához méltó eseményt szervezzünk, hiszen a Páneurópai Piknik kulcsfontosságú volt a berlini fal leomlásában, valamint Németország és Európa újraegyesítésében

– mondta az államtitkár.

Korábban írtuk